Brian Allen

Uit Radiopedia
Versie door Thuismixer (overleg | bijdragen) op 5 mrt 2021 om 19:29
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Brian Allen In 1970 bezocht Brian, toen 14 jaar oud, een lokaal piratenstation, Free Radio Colchester. Hij was gefascineerd door wat hij daar zag en bood zijn diensten aan. Helaas hoorde zijn vader hem op de radio en omdat hij bang was dat zijn zoon de wet overtrad, verbood hij zijn zoon uit te zenden.

Toch wilde Brian DJ worden. Hij leende £15 van zijn vader om apparatuur te kopen en werkte al snel als mobiele DJ in de buurt van zijn huis in Essex. Op 18-jarige leeftijd ging hij op reis en werkte hij als club-dj door heel Europa.

Omdat hij nog steeds geïnteresseerd was in radio, bracht zijn vriend Carl Kingston hem in contact met Radio Caroline. Het station had onlangs de uitzendingen hervat vanaf een nieuw schip, het mv Ross Revenge. Programmadirecteur Annie Challis gaf hem een ​​auditie, waarvoor hij slaagde, en hij sloot zich in januari 1984 aan bij Caroline. Hij bleef daar het grootste deel van dat jaar: "het beste jaar van mijn leven", vond hij.

Sinds zijn vertrek in november '84 woont hij aan de westkust van Denemarken. Hij is met een Noors meisje getrouwd en heeft twee dochters. Hij heeft de afgelopen 35 jaar zeven pubs en restaurants gebouwd. Hij is nu met pensioen na 50 jaar als zelfstandige te hebben gewerkt, maar bezit nog steeds Cheers, een oude Engelse pub in Blokhus, Denemarken.