Duncan Johnson

Uit Radiopedia
Versie door Wvanrosm (overleg | bijdragen) op 2 jan 2019 om 15:45 (update)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Duncan Johnson
Geboren 17 augustus 1938
Toronto, Canada
Overleden 11 oktober 2018
London, VK

Duncan Johnson is een voormalige diskjockey die werd geboren in Toronto in Canada in 1938. Hij begon zijn carrière als radiopresentator in 1960 bij een klein radiostation in Swift Currents, Saskatchewan, en werkte daarna bij CJOC in Lethbridge en bij een station in Bermuda.

In augustus 1963 beproefde hij met twee collega's zijn geluk in Engeland, aanvankelijk zonder succes, maar werd in februari 1965 diskjockey bij de zeezender Radio London, eerst als invaller, doch toen "Big L" tot twee uur 's nachts ging uitzenden, kreeg hij een vaste plek en mocht in de nachtelijke uren "London after midnight" presenteren; later was hij ook op andere tijdstippen te horen.

Duncan verliet Radio London in juli 1966 en ging in 1967, nadat wetgeving de zeezenders aan banden had gelegd, bij het BBC-alternatief, Radio One[1] aan de slag. Het was daar echter een komen en gaan van deejays, en na vier weken was Duncan er al weer vertrokken.

In 1970 kreeg hij weer een kans om bij de radio te komen toen Radio Northsea International van start ging. Met Roger Day (ex Radio England en Radio Caroline) kwam hij aan boord van de "Mebo II" en werkte er zes weken.

In september 1973 trad Johnson in dienst bij Radio Luxemburg als productiemanager, stapte in mei 1976 over naar Capital Radio, waar hij acht jaar werkte, om in oktober 1984 de gelederen van Invicta Radio[2], een ander Brits station, te gaan versterken. Hier nam hij in 1988 ontslag en werkte sindsdien in de financiële sector.

Duncan Johnson stierf op 11 oktober 2018, 80 jaar oud, in Londen.

Geluid[bewerken]

  • Luister hier naar Duncan Johnson op "Radio London", voorjaar 1965:

Bestand:Duncan Johnson Radio London.ogg

Muziek gebruikt voor Tunes, Jingles, Promo's en Fillers[bewerken]

Het onderstaande nummer werd door Duncan Johnson gebruikt als tune:

Bron[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. The Pirate Radio Hall of Fame, offshoreradio.co.uk, geraadpleegd op 9 mei 2013
  2. The Pirate Radio Hall of Fame, offshoreradio.co.uk, geraadpleegd op 9 mei 2013