Portaal:Zeezender

Uit Radiopedia
Zeezender
Het Zeezender portaal is een online verzameling van alle informatie over de zeezenders.

Overzicht Nederlandstalige zeezenders

Overzicht Britse zeezenders

Overzicht overige zeezenders

Overzicht medewerkers Nederlandstalige zeezenders

Overzicht medewerkers Britse zeezenders

Zeezender

Een zeezender is een buiten territoriale wateren opererende (radio)zender op een schip, fort of kunstmatig eiland. De eerste draadloze uitzending van muziek en spraak met als doel vermaak werd uitgezonden vanaf het marineschip HMS Andromeda in 1907. De uitzending werd georganiseerd door luitenant Quentin Crauford met gebruikmaking van de roepletters QFP terwijl het schip voor anker lag buiten Chatham in de Theemsmonding in Engeland. De meerderheid van de zeezenders was echter piratenzender die uitzendingen vanaf zee verzorgden om de nationale regelgeving te omzeilen. (Lees verder)

Foto

De MV Ross Revenge in 1984.

Over Radiopedia

Radiopedia is een collectief encyclopedie-project dat functioneert volgens het wiki principe. Het doel van Radiopedia is het publiceren van objectieve, verifieerbare en vrij te gebruiken informatie over radio, die door iedereen kan worden aangevuld en verbeterd.

De inhoud van Radiopedia valt onder de Creative Commons BY-SA licentie en kan gekopieerd en hergebruikt worden onder dezelfde licentievoorwaarden.

Deelnemen

Momenteel zijn er 6.949 artikelen over radio. Om mee te helpen artikelen te schrijven, corrigeren en uit te breiden is geen aanmelding nodig, je kunt meteen aan de slag! Maar wie dat wil kan in een paar seconden een gebruikersnaam aanmaken.

De belangrijkste spelregels

  • Schrijf in het Nederlands
  • Schrijf objectief, geen reclame, geen propaganda, geen schuttingtaal.
  • Nieuwe onderwerpen dienen encyclopedisch relevant te zijn.
  • Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zowel tekst als afbeeldingen) zonder toestemming is niet toegestaan.
  • Schrijf zo encyclopedisch mogelijk. Zorg dat je artikel(tje), hoe klein ook, in deze encyclopedie past door taalgebruik en opmaak. Over lay-out is veel discussie, houd daar dus rekening mee.
  • Houd rekening met elkaar. We gaan ervan uit dat iedereen z'n best doet (assume good faith), pleeg dan ook overleg. Loop elkaar niet voor de voeten en vermijd bewerkingsoorlogen.