NPO Radio 2

Uit Radiopedia
(Doorverwezen vanaf Radio 2)

NPO Radio 2 is een nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep. Het station richt zich in eerste instantie op de doelgroep 35 tot en met 55 jaar, maar wordt ook goed beluisterd door de doelgroepen Business-to-Business en boodschappers 25-55 jaar. Er wordt voornamelijk muziek uit de jaren 80, 90, 00' en 10' met aanvullend recentere, Mega Top 30 hits, Nederlandstalige platen en nationale danwel internationale gouwe ouwe uit de jaren 60 en jaren 70 uitgezonden. De volgende omroepen zenden uit op NPO Radio 2: BNNVARA, AVROTROS, KRO-NCRV, EO, WNL en PowNed. Het nieuws wordt verzorgd door de NOS.

Geschiedenis[bewerken]

Na de landelijke zenderprofilering en herindeling van de publieke radiozenders veranderde de naam van Hilversum 1 per zondag 1 december 1985 in Radio 2. Het toenmalige Hilversum 2 heet nu Radio 1. Sinds dinsdag 19 augustus 2014 heet de radiozender officieel NPO Radio 2.

Dit artikel is een beginnetje. Radiopedia nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren. Crystal txt.png