Hans Groters

Uit Radiopedia
Versie door 159.100.126.10 (overleg) op 27 jun 2023 om 15:35 (→‎Piratenzender)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Hans Groters
Geboren 8 februari 1961
Nationaliteit Nederland

Hans Groters (8 februari 1961) begon zijn DJ werkzaamheden in 1979 onder het pseudoniem Funky John in een Bar Dancing Thijs in Ede. Ook werkte hij onder andere voor de top 40 Drive Inn shows in Nederland en België.

Loopbaan[bewerken]

Piratenzender[bewerken]

Hij begon zijn radiocarriere onder het pseudoniem Hans van der Schijf bij de Veenendaalse piratenzender Blauwkous, waar ook [Robin Albers en Balthazar van Puffelen programma's maakte.

Later werkte hij ook voor de Nijmeegse zender Delta 90 en Keizerstad FM

Cable One[bewerken]

op voorspraak van Balthazar van Puffelen werd Hans Groters bij Cable One aangenomen door Willem van Kooten. Hij zou hier blijven werken tot aan het moment dat het station gedwongen moest stoppen.

Radio 10[bewerken]

Na zijn tijd bij Calbe One ging Hans Groters, op voorspraak van Dave Donkervoort, werken voor Radio 10. Eerst als invalkracht, later op een vast tijdstip in het weekend.

Radio Noordzee Nationaal[bewerken]

na Radio 10 maakte Hans Groters ruim twee jaar programma's voor Radio Noordzee Nationaal. Ook was hij ook producer van ondermeer de radioprogramma's van Ron Brandsteder, Hans van der Togt en Gaston Starreveld.

Radio 10 Gold[bewerken]

Op voorspraak van Peter Rijsenbrij keerde Hans Groters terug bij Radio 10, die de naam had gewijzigd in Radio 10 Gold. Hij was drie jaar 's nachts te horen op deze zender.

JFK[bewerken]

Tijdens zijn tijd bij Radio 10 Gold deed hij ook de voice tracks voor JFK, een jazz radiostation.

Studio Stap[bewerken]

In de corona tijd draaide Hans Groters samen met zijn collega DJ's Richard Stap, Pim Keijman, Herman Klumpenaar en PArtyPAt onder leiding van directeurtje diverse dagelijkse programma's

Inmiddels is Hans Groters niet meer professioneel actief bij de radio.