Mi Amigo duikt in de radiogeschiedenis

Uit Radiopedia
Versie door 62.251.123.74 (overleg) op 19 dec 2021 om 19:55
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Mi Amigo duikt in de radiogeschiedenis
Radiostation Radio Mi Amigo
Periode 1975
Eerste uitzending 31 augustus 1975
Laatste uitzending 28 december 1975
Presentator(en) Pierre van Gent

Mi Amigo duikt in de radiogeschiedenis was een radioprogramma uitgezonden door de zeezender Radio Mi Amigo van 31 augustus 1975 tot 28 december 1975.

Het programma werd gemaakt de Vereniging voor Vrije Radio en was te beluisteren op de zondagmiddag van 16:30 tot 17:00 uur. Rob Ronder presenteerde de eerste twee programma's, bij de overige was Pierre van Gent de presentator.[1]

In totaal zijn er 18 afleveringen gemaakt door de Vereniging voor Vrije Radio, maar niet alles is uitgezonden.

Nr. Datum Omschrijving
1 31 augustus Speciaal herdenkingsprogramma. Het is precies één jaar geleden dat de anti-zeezenderwet in Nederland in werking trad. In dit programma fragmenten van Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis. Tevens de nooit eerder uitgezonden sluitingsjingle van Radio Mi Amigo.
2 7 september Dit programma handelt over Radio Caroline, Radio London, Radio England en Britain Radio. Door een fout aan boord werd de opname echter niet uitgezonden en per ongeluk vervangen door deel 3.
3 14 september Dit programma handelt uitsluitend over Radio London. Door de programmatiefout van een week eerder werd deze documentaire dus tweemaal uitgezonden. Zowel op 7 als op 14 september. Op deze tweede zondag van de maand werd het programma regelmatig onderbroken voor SOS-signalen van de bemanning, bestemd als hulp voor een in moeilijkheden verkerend jacht nabij de MV Mi Amigo.
4 21 september Programma geheel gewijd aan Radio Uilenspiegel, die in 1962 als eerste Belgische zeezender zijn debuut maakte, maar in een storm van zijn ankers sloeg en op de kust van Cadzand strandde.
5 28 september In dit half uurtje een serie tunes zoals die in het verleden door zeezenders en deejays werden gebruikt.
6 5 oktober Een montage van enkele Amerikaanse en Canadese stations om de Benelux kennis te laten maken met hun (aparte) commerciële format.
7 12 oktober De opening van BBC Radio One en twee Engelse commerciële stations; Capital Radio en Manx Radio. Dit om aan te tonen dat men in de Verenigd Koninkrijk een heel stuk vooruit was op België en Nederland.
8 19 oktober Fragmenten van twee stations gevestigd op het zendschip Laissez Faire: Radio England en Britain Radio.
9 26 oktober De laatste zondag van de maand werd er opnieuw een bonte mengeling van tunes uit het grijze en nabije verleden van de zeezenders geprogrammeerd.
10 2 november Een revival van de zeezender Capital Radio die uitzond vanaf het schip King David. Je hoorde o.a. de opening door Paul Harris met daarin veel fragmenten van diverse andere zeezenders. Tenslotte is er een typisch fragment van een Capital Radio-programma.
11 9 november Dit programma is helaas niet uitgezonden omdat de MV Mi Amigo van haar ankers was geslagen en op een zandbank lag. Dit half uurtje ging geheel over de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Atlantis. Dit programma werd later opgenomen in een andere reeks uitzendingen gemaakt door de Vereniging voor Vrije Radio.
12 16 november De MV Mi Amigo lag nog steeds op de zandbank en ook dit programma is niet uitgezonden. Het ging om een aangepaste herhaling van het ook niet uitgezonden programma van 7 september 1975 over Radio Caroline, Radio London, Radio England en Britain Radio. Dit programma werd later opgenomen in een andere reeks uitzendingen gemaakt door de Vereniging voor Vrije Radio.
13 23 november Een samenvatting van een Goud van Out show van zaterdag 22 mei 1971. Radio Mi Amigo is nog steeds uit de lucht en ook dit programma werd daarom niet uitgezonden. Dit programma werd later opgenomen in een andere reeks uitzendingen gemaakt door de Vereniging voor Vrije Radio.
14 30 november Radio Mi Amigo is weer terug in de lucht alsmede dit programma volgepropt met tunes.
15 7 december Baffle, de voorloper van het radioblad RadioVisie bestaat één jaar. Daarom in dit programma de gekste verzoekjes en alle vreemde opnames die de Vereniging voor Vrije Radio nog op band had staan.
16 14 december De Engelstalige programma's van Radio Atlantis knallen de ether in. Die helemaal te gekke programma's die de luisteraars sterk deden terugdenken aan de vroegere Engelse zeezenders.
17 21 december Fragmenten van Radio Noordzee Internationaal. De Radio Noordzee Top 50 gepresenteerd door de Joost den Draaijer.
18 28 december Een speciaal programma ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van Radio Mi Amigo op 1 janauri 1976. Met een historisch overzicht en commentaar van Joop Verhoof, Bert Bennett, Stan Haag en Peter van Dam. Door een te late bevoorrading kwam de tape evenwel niet tijdig aan boord en werd ook dit programma niet uitgezonden.

Referenties[bewerken]

  1. Radio Mi Amigo VVVR diverse uitzoekopnames , radiotrefpunt.nl (3 oktber 2021), geraadpleegd op 16 oktober 2021