Howard Rose

Uit Radiopedia
(Doorverwezen vanaf Crispian St. John)
Howard Rose
Pseudoniem Jay Jackson, Crispian St.John
Geboren 17 maart 1953
Overleden 18 juli 2002

Howard Rose (17 maart 1953 - 18 juli 2002) werkte in de jaren 70 van de vorige eeuw voor de zeezenders Radio Northsea International, Radio 199, Radio Caroline en Radio Atlantis onder de pseudoniem Crispian St. John.

Onder dezelfde pseudoniem werkte hij eind jaren 70, begin jaren 80 voor de Israëlische zeezender Voice of Peace.

Na zijn uitstap naar de Middenlandse zee keer hij begin jaren 80 terug naar het Verenigd Koninkrijk om leiding te geven aan de succesvolle landpiraat Radio Sovereign in Surrey. Een gerechtelijke procedure dwong dit station op 1 januari 1984 te sluiten en op 19 januari voegde hij zich bij Radio Caroline als onder de pseudoniem Jay Jackson.

In juni 1985 verliet hij Radio Caroline en trad hij toe tot Viking Radio in Hull. Het jaar daarop verhuisde hij naar Radio Aire in Leeds. Later stapte hij over naar Hereward Radio. Hij schreef een boek over het exploiteren van een zeezender, The Pirates that Waive the Rules, en publiceerde ook een aantal jaren het tijdschrift Now Radio.

In 1989 ontving hij een vergunning om een ​​radiostation in Kettering, Northamptonshire te exploiteren, maar uiteindelijk startte hij met de publicatie van het tijdschrift Radio. Inmiddels was de Britse radio-industrie groot genoeg geworden voor een ​​vakblad en het tijdschrift werd goed ontvangen. Hoewel hij nu volledig met het tijdschrift bezig was, vond hij ook tijd om met succes te lobbyen voor de introductie van tijdelijke radiolicenties en runde tussendoor een liefdadigheidsstation, Radio Carousel, op een van deze tijdelijke licenties.

Op 18 juli 2002 overleed Howard Rose aan een hartaanval na een operatie aan galstenen. Hij was pas 49 en liet een vrouw, Patricia, en drie kinderen achter.

Referenties[bewerken]

  • [1] The Pirate Radio Hall of Fame, geraadpleegd op 9 maart 2021
  • [2] Howard Rose RIP, geraadpleegd op 9 maar 2021