Jack Spector

Uit Radiopedia
Jack Spector
Geboren 17 september 1928
Brooklyn, Kings County, New York, Ver. Staten
Overleden 8 maart 1994
Mineola, Nassau County, New York, Ver. Staten

Jack Spector (1928-1994) was een Amerikaanse diskjockey die deel uitmaakte van het fameuze "Good Guys"-team van WMCA, een legendarisch radiostation in New York. Dat was in de hoogtijdagen van de "Top Forty Radio", de Jaren Zestig. Jack, die ook werkte voor o.a. CBS-FM, WHN, WPIX/WQCD in Amerika stierf in het harnas, namelijk tijdens het presenteren van een show voor WHLI in Garden City, New York.

Toch zouden we in Europa waarschijnlijk nooit van Jack Spector gehoord hebben als hij geen programma's had gepresenteerd voor "Radio Caroline" in 1965/66. Op die manier probeerde Caroline tegenwicht te bieden aan het succes dat concurrent "Radio London" had met de vlotte Amerikaanse manier van "radiomaken". De disjockeys van dat station hadden hun "opleiding" genoten bij KLIF in Dallas en beschikten over de jinglepakketten van PAMS, de hofleverancier van WABC in New York, de grote concurrent van WMCA. Jack Spector gebruikte op Caroline de jingles van WMCA die door Johnny Mann waren geproduceerd, zodat de tweestrijd op de Noordzee wel een beetje leek op die in New York....

Overigens was destijds ook een WMCA-collega van Spector, Gary Stevens, te horen op de Britse "pop pirates". Hij presenteerde shows voor "Swinging Radio England" (ook live tijdens de "kick-off") en voor "Radio City", een station dat uitzond vanaf een marinefort in de Noordzee.

Jack Spector, die naast zijn werkzaamheden als deejay ook een brillenwinkel runde, werd 65 jaar. Hij liet een vrouw en drie dochters na.

  • Luister hier naar Jack Spector op Radio Caroline op zondag 6 maart 1966, duur 2:06 sec.

Bestand:Jack Spector Caroline.ogg

Referenties[bewerken]

  • Venmore-Rowland, John: Radio Caroline (1967).
  • The individual Good Guys.
  • De jingles: WMCA "The Good Guys" (Ken R. Inc., ca. 2002).