Martin Boer

Uit Radiopedia

Martin Boer[bewerken]

Zijn naam is Christiaan Martin Boer en is geboren op 28 augustus 1970 in de stad Utrecht.[1] In de jaren tachtig is hij begonnen met het maken van mixen, die hij instuurt naar het radioprogramma de Soulshow van Ferry Maat en in de Bond van Doorstarters (25 juni 1987) worden uitgezonden. Hij maakt in 1988 de Fun Fun Mega Hit Mix, die hij bij platenlabel High Fashion Music brengt en vervolgens ook op plaat wordt uitgebracht. De mix bereikt positie 5 in de Top 40.[2] Dit was het begin van zijn carrière als mixer. Hij maakt vervolgens diverse jaarmixen voor Radio 3FM, alsook voor platenlabels zoaals Arcade en Sony Music. Begin jaren negentig richt hij, samen met zijn broer Bobby Boer, de groep 2 Brothers on the 4th Floor op, waarmee ze grote successen boeken in de daaropvolgende jaren.

In de periode juni 2002 tot en met december 2005 heeft hij een twee uur durend Mix programma "Into the Groove" op Radio Veronica, waarin hij de beste platen uit de jaren tachtig en negentig mixt. Na het stoppen van het programma in 2005[3] wordt nog wel wekelijks een korte ‘Martin Boer Megamix’ uitgezonden in het programma Disco Inferno van DJ Sven op Radio Veronica.

Vanaf 2020 is Boer producer bij Radio NPO 2 voor AVRO/TROS en maakt hij iedere week een korte Soul Sensations Mix voor in het programma Soul Night met Corné (DJ Corné Klijn) op NPO Radio 2, die rond 20.30 uur op zaterdagavond wordt uitgezonden.

Zie Ook[bewerken]

Draailijsten / Playlist Into the Groove[bewerken]

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Discogs.com Martin Boer | (Gevonden 24 januari 2022)
  2. Top40.nl Fun Fun Mega Hit Mix | (Gevonden 24 januari 2022)
  3. Web ArchiveWebsite Into the groove Radio Veronica | (Gevonden 1 augustus 2021)
Dit artikel is een beginnetje. Radiopedia nodigt u uit uw kennis te delen door het artikel te verbeteren. Crystal txt.png