Matt Meldon-cyclus

Uit Radiopedia

De Matt Meldon-cyclus is een reeks hoorspelen, geschreven door de Belgisch sciencefictionboeken- en hoorspelen-schrijver Paul van Herck.

De reeks werd uitgezonden van 1970 tot 1976 bij de TROS en had een totale lengte van bijna 40 uur. De stem van Matt Meldon werd ingesproken door Bert Dijkstra, generaal Stevens werd vertolkt door Paul van der Lek.

Matt Meldon raakt als astronaut en nu verslaggever voor een regionale krant steeds weer betrokken bij spannende zaken in de ruimtevaart. Zijn chef-executive bij Nasa, Generaal Stevens, is in elk avontuur zijn steun en toeverlaat.

Korte beschrijving van de delen[bewerken]

Apollo XXI - Het maanmysterie
Matt Meldon is een voormalig NASA-astronaut, die meewerkte aan het ruimtevaartproject Gemini. Nu is hij journalist: hij schrijft over het Project project Apollo XXI, een bemande vlucht naar de achterzijde van de Maan met aan boord onder andere Steve Meldon, de broer van Matt. Eerder teruggekeerde astronauten lijken veranderd te zijn en Matt komt op het spoor van een samenzwering die schijnbaar zijn oorsprong op de Maan heeft.
De gesluierde planeet
De bewoners van Venus proberen de Aarde te vernietigen door de grote naties tegen elkaar op te zetten.
Tunnel der duisternis
Matt ontdekt in een bouwput van zijn nieuwe huis een geheimzinnige artefact.
Prometheus XIII
Matt en zijn verloofde Valerie bekijken op TV de Marslanding van de Prometheus XIII. De verbinding wordt verbroken en het blijkt dat de Martianen van plan zijn de Aarde te veroveren.
De blauwe zaden
Matt ontdekt een steen met vreemde inscripties in zijn tuin. Hij komt op het spoor van de mythische Blauwe Goden, die de sleutel zijn tot de absolute macht.

De Matt Meldon-cyclus[bewerken]

  1. 1970 - Apollo XXI - Het maanmysterie (355 min)
  2. 1970 - De gesluierde planeet (575 min)
  3. 1971 - Tunnel der duisternis (544 min)
  4. 1973 - Prometheus XIII (352 min)
  5. 1976 - De blauwe zaden (572 min)