Wim van Putten

Uit Radiopedia
Wim van Putten
Geboren 9 juni 1952
Amsterdam

Wim van Putten (Amsterdam, 9 juni 1952) is een Nederlandse diskjockey/voice-over.

Van Putten was in de jaren '70 werkzaam als leraar economie en Engels. Deze werkzaamheden combineerde hij als producer en later presentator voor de NCRV. Bij de NCRV presenteerde hij Muziek bij de Koffie op (toen nog) Hilversum 3. Daarna werkte hij voor de NOS op Hilversum 4 en de wereldomroep.

Op 5 mei 1979 trad Van Putten in dienst bij de TROS, waar hij de actualiteitenrubriek Tros Aktua Radio presenteerde op Radio 1 en Radio 2. Ook presenteerde hij de Havermoutshow op Radio 2. Op Hilversum 3 (later Radio 3) presenteerde hij jarenlang de LP-show. Door de komst van de compact disc veranderde de programmanaam later in LP en CD-show en vervolgens in CD-show. Hij heeft dat programma 15 jaar gepresenteerd. Ook deed hij Nachtwacht, Vijftig pop of een envelop en Continu Muziek. Voor Radio 4 presenteerde Van Putten onder andere concerten live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Tevens was hij presentator op Radio 5.

In 1993 verliet Van Putten de TROS en ging aan de slag als musicdirector bij Sky Radio. Tegenwoordig is Van Putten werkzaam als zelfstandig consultant voor radio- en televisiezenders.